Legater til uddannelse i udlandet

Legater til studier i udlandet

Du har en drøm om at studere i udlandet, men er i tvivl om hvordan du skal finansiere dit ophold? Bare rolig - Vi har sammensat en guide til, hvilke muligheder du kan benytte for at søge legater til dine studier i udlandet. Som det første bør du lægger en plan for din ansøgningsproces, samt hvilke typer af legater og fonde du ønsker at søge. Overvej bl.a.: Hvor mange penge du behøver? Dit konkrete formål med at søge og om du skal bruge beløbet til noget specielt som flybilletten eller tilskud til din studiebolig mens du er i udlandet? 

Alle studieprogrammer i udlandet

Hvor finder jeg fonde og legater?

Der findes indtil flere forskellige hjemmesider, som har samlet diverse legater i en enkelt søgefunktion. På f.eks. Studerende Online og Legatbogen.dk er der opstillet lister over mange forskellige danske legater. Der findes desuden hjemmesider, som mod betaling kan udarbejde en liste over legater og som typisk tilbyder at skrive ansøgningerne på dine vegne. Dette er selvfølgelig op til dig, men ofte kan en liste du selv har udarbejdet have samme eller bedre resultat, da disse bliver mere personlige. Alternativt kan du gå på biblioteket og låne en legathåndbog, hvor du også kan finde en liste over diverse fonde og legater. Mindre byer eller kommuner har fra tid til anden legatopslag i deres lokale aviser. Antallet som ansøger er ofte ikke særligt højt, da meget få rent faktisk er opmærksomme på legaterne. Du kan i samme proces undersøge igennem din kommune eller region, om de evt. har legater som de bestyrer.

Legater til uddannelse i udlandet - hvordan søger man?

Dette vil også hjælpe dig til at finde frem til hvilken type legater du skal være på udkig efter. Der er utroligt mange legater at vælge imellem, så undgå at spilde tiden, men søg kun dem du har en reel chance for at få. Der findes heldigvis både mange studie- og rejselegater i Danmark, men mange har særlige betingelser, som skal opfyldes fra ansøgerens side. Derfor er det vigtigt at du læser legatkravene grundigt igennem, inden du sender din endelige ansøgning. I stedet for at se ansøgningskravene som en begrænsning bør du i stedet se det som mulighed for at sortere i dine resultater. Du har nemlig lagt større mulighed for at få legater der er tilknyttet til dit studieområde, din grafiske placering eller sågar dit stamtræ.

Hvad skal jeg inkludere i min legatansøgning?

Opslået legater har ofte en vejledning beskrevet, med præcis elementer som skal inkluderes i din ansøgning. De fleste legatansøgninger bør indeholde et ansøgningsskema, en motiveret ansøgning samt ekstra bilag, som efterspørges i selve legatbeskrivelsen. Husk at udfylde samtlige rubrikker, som er angivet og henvis kun til bilag, hvis der ikke er noteret andet.Hvis du er i tvivl om du har fået det hele med, har legaterne ofte en kontaktperson tilknyttet, som kan besvare dine spørgsmål.

Din motiveret legatansøgning er din måde til adskille dig fra alle de andre ansøgere. Det er din mulighed for at fortælle fonden, hvorfor at det lige præcis er dig, som skal modtage deres legat. Forsøg at hold det på omkring en A4 side, med mindre andet er nævnt. Start altid med at præsentere dig selv og inkludér dit studie og dine beståede eksamener, hvis det er relevant for legatet. (Vedlæg gerne karakterudskrifter som bilag, da dette viser dit faglige niveau, faglige specialisering og din faglige seriøsitet).

Herefter er det en fordel at begrunde, hvorfor du søger netop dette legat. Hvad er den særlige grund til du ønsker at studere i udlandet? Vil du kunne opbygge faglige eller personlige kompetencer i udlandet, som du ikke kan få i Danmark?

Dine forventninger til dit studie i udlandet er også en fordel at notere, både for din egen skyld men også overfor fonden du ansøger hos. Hvilke faglige, personlige og sproglige kompetencer regner du med, at have opnået efter endt ophold? Hvordan vil din fremtid blive påvirket, efter et ophold i udlandet? Det er vigtigt at du argumenterer for, hvorfor at det netop skal være dig, som skal modtage et legat.

Dit bilag er også en vigtig del af din ansøgning, da det kan være med til at booste dine chancer. Bemærk; Visse fonde og legater ønsker ikke at modtage bilag, så sørg for at respektere dette. Husk at selv hvis du ikke får legatet i første omgang kan du sagtens søge det igen senere, og du kan endda søge nogle legater selv under dit studieophold. Hvis du er så heldig at få dit ønskede legat, så husk at kontakte legatgiveren og sige tak, og evt. fortælle denne hvad du fik ud af dine studier. Det er altid vigtigt at huske sine gode manere igennem hele legatsøgningsprocessen. 

Held og lykke med din legatsøgning, og hav et fantastisk studieophold i udlandet! EF støtter op om studierejser, så kontakt os hvis du har spørgsmål eller særlige ønsker til dine fremtidige studier i udlandet.

Siden 1965 har EF sat standarden for sproglæring i udlandet. Vores konstante engagement til innovation, kvalitet og sikkerhed sikret os tilliden hos verdens mest respekterede organisationer.

50

års erfaring med international uddannelse

26

akkrediteringer og udmærkelser fra internationale organisati

400+

skoler og kontorer verden over