GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Emma holder sommerferier på engelsk

Emma holder sommerferier på engelsk

De overraskede klassekammerater i 8.A på Højene Skole laver store øjne, når 15-årige Emma Hjort Christensen fortæller, hvordan hun rejser til britiske byer, som Isle of Wight, for at bruge sine sommerferier på at blive bedre til engelsk. I sommers studerede Emma på den engelske ø Isle of Wight på et intensivt sprogkursus med EF Education First. Og denne sommer går turen til Oxford.

–  Inden jeg skulle af sted for første gang, var jeg virkelig nervøs, fordi jeg ikke vidste, hvordan det ville være at gå i skole i et andet land og at skulle snakke engelsk hele tiden, siger Emma, der dog hurtigt finder ud af, at der slet ikke er noget at være bange for.

Da Emma sidste sommer lander på engelsk jord, blev hun hentet af den smilende værtsfamilie, som hun skulle bo hos i de næste tre uger.

Emma husker tilbage på, hvordan shampooen i hendes taske var eksploderet ud over det hele under flyveturen. Men tasken røg bare i vaskemaskinen, og så skulle den nok blive så god som ny, forsikrede værtsmoren hende om.

–  Vi flækker alle af grin, da der efter et kvarter med tasken i vaskemaskinen er sæbeskum ud over hele badeværelset, siger Emma.

Emma var efter den sjove episode ikke længere nervøs for at skulle snakke engelsk med sin nye familie.

Ingen dansk i skolen

Efter at Emma er kommet hjem, kan hun sagtens mærke, at hun er blevet meget bedre til sproget. Det kan også ses på Emmas karakterer på Højene Skole, som er gået fra at ligge i den lave til den høje ende af skalaen.

– På EF-skolen gik jeg i klasse med andre danske, spanske og russiske elever, der var på samme engelskniveau som jeg, siger Emma.

Emma har lært meget mere ved at være af sted i de tre uger. End hun har gjort på et år i undervisningen derhjemme, mener hun. Det er, ifølge hende, fordi hun i England ikke bare kan tale dansk til læreren eller de andre elever, hvis hun ikke lige gider at forsøge sig på engelsk.

Aktiviteter med nye venner

Eftermiddagene efter skole bruger Emma og de andre elever på turneringer udenfor. Her kan hun bruge sine erfaringer fra Skiby-Højene Idrætsforening, når hun i håndbold og fodbold dribler rundt om de andre elever på banen.

–  Det er også i boldspillene og de andre udendørsaktiviteter, at elever fra hele verden er sammen og kan lære af hinanden, forklarer Emma. Der til daglig selv træner unge håndboldspirer i SHI.

Der er i det hele taget altid noget at lave. Med rejselederen går eleverne ofte ned på stranden, afholder quizzer, tager i forlystelsesparker og til London.

–  Jeg vandt en fotoquiz sammen med min nye veninde, Amanda. Som jeg faktisk også har været i København for at besøge, efter jeg kom hjem, siger Emma glad.

Gode venskaber har Emma  fået masser af, og hun glæder sig til at lære endnu flere nye unge fra hele verden at kende til sommer.

Frikadeller og frysepizzaer

Emma er også blevet virkelig gode veninder med sin værelseskammerat, Victoria, som også er fra Nordjylland. Sammen lavede de en aften under opholdet frikadeller til værtsfamilien:

– Vi har værtfamilieaften hver fredag, hvor vi blandt andet var ude at spille minigolf og spise på restaurant. Men i en af ugerne lavede vi faktisk også dansk mad, så de kunne smage på en af vores traditionelle retter, siger Emma.

Værtsmoren var ikke så vant til at lave mad og blev meget imponeret over pigernes arbejde, forklarer den unge hjørringgenser.

– I England er det meget normalt, at man køber mange færdigretter og ikke laver så meget mad fra bunden. Som man f.eks. gør i Danmark, siger Emma. Da hun beskriver forskellene mellem de to kulturer.

Og selvom Emma hjemme i Hjørring arbejder på McDonald’s. Er hun alligevel glad for, at der er færre frysepizzaer og købelasagner i mors mad derhjemme.

Glædeligt gensyn

Emma glæder sig allerede helt vildt til sit kommende Oxford-eventyr.

– Jeg er sikker på, at det bliver noget helt andet i Oxford. Fordi jeg denne gang vil tage et mere intensivt kursus med flere skoletimer hver dag, siger Emma. Men jeg har været meget glad for at opleve Isle of Wight.

I denne uge drager Emma endnu engang af sted på sprogkursus og er også meget spændt på at møde de nye venner, der venter forude.

Tag på sprogrejse i sommerferien med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op